Index Vakbarát Hírportál

Eltiltották a nyilatkozatoktól a pornósztárt, akinek viszonya volt Trumppal

2018. március 8., csütörtök 17:50

Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédje elérte, hogy bírói úton eltiltsák a nyilvános nyilatkozatoktól Stormy Daniels pornószínésznőt, aki azt állítja, hogy évekkel ezelőtt viszonya volt Trumppal – írja az MTI.

A végzés csütörtökön került napvilágra, éppen egy nappal azután, hogy a pornószínésznő bejelentette, érvénytelennek tekinti a titoktartásról korábban kötött ügyvédi megállapodást, mert azt Donald Trump nem látta el a kézjegyével, ezért pert indít Los Angelesben az elnök ellen.

Daniels, azaz polgári nevén Stephanie Clifford valóban kapott az elnök ügyvédjétől, Michael Cohentől 130 ezer dollárt, ezt maga Cohen is megerősítette, a férfi azonban többször kihangsúlyozta, a tranzakciónak sem Trump, sem a vállalatbirodalma nem volt részese, azaz lényegében álláspontja szerint önszorgalomból fizette ki az összeget a nőnek, így pedig tulajdonképpen nem jelenthet problémát Trump aláírásának a hiánya sem.

Emellett ugyanakkor egy korábban nem publikált, de a botrány kirobbanása után nyilvánosságra hozott interjú szerint az affér biztosan megtörtént, így nehezen hihető, hogy Cohen nem emiatt fizette volna ki az összeget, főleg mert eddig sosem válaszolt olyan kérdésre, ami Trump és a tranzakció viszonyát pedzegette.

Az mindenesetre biztos, hogy az amerikai sajtóban megjelent információk szerint a múlt hónapban egy kaliforniai bíróságon született tiltás értelmében Stormy Daniels nem oszthat meg bizalmas információkat a Donald Trumppal több mint tíz évvel ezelőtt folytatott állítólagos viszonyáról, amit az elnök egyébként azóta is kategorikusan tagad.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders szerdán újságíróknak leszögezte, az elnök megnyerte a választott bírói eljárást a pornósztár ellen, az NBC televízió információi szerint pedig Trump ügyvédje e-mailben el is küldte a bírói végzést Clifford ügyvédjeinek. 

Rovatok