Index Vakbarát Hírportál

Az orosz hírszerzés vezetője már hidegháborús időkről beszél

2018. április 4., szerda 11:51

Az orosz hírszerzést vezető Szergej Nariskin szerdán arról beszélt egy moszkvai biztonsági konferencián, hogy az amerikaiak oroszellenes intézkedései egy új hidegháborús időszakba való visszatérést jelentheti, írja a Reuters. 

"Washington megszállottja lett a nem létező, úgynevezett orosz fenyegetésnek. Ez olyan szintet ért el, és olyan abszurd méreteket öltött, hogy a hidegháborús sötét idők visszatéréséről beszélhetünk lassan" - nyilatkozta Nariskin, aki egyébként rajta van azon az amerikai tiltólistán, amely alapján nem is léphetne az Egyesült Államok területére. 

A Politico nemrég arról írt, hogy értesülései szerint Anatolij Antonovot, Oroszország Egyesült Államokban akkreditált nagykövetét mellőzik az amerikai törvényhozók és kormányzati tisztségviselők. Az orosz diplomatát sem Mike Pence alelnök, sem John Kelly, a Fehér Ház kabinetfőnöke nem kívánja fogadni.

Hétfőn ugyanakkor kiderült, Donald Trump amerikai elnök washingtoni találkozót javasolt Vlagyimir Putyinnak kettejük március 20-i, még a diplomaták kölcsönös kiutasítását megelőző telefonbeszélgetése alkalmából, de a csúcs előkészítése még nem kezdődött meg. 

Rovatok