Index Vakbarát Hírportál

Julija Szkripalt kiengedték a kórházból

2018. április 10., kedd 11:05

Kiengedték a kórházból Julija Szkripalt, aki édesapjával, Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynökkel együtt idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában, írja az MTI.

A BBC keddi értesülése szerint a 33 éves Julija Szkripalt előző este engedték ki Salisbury kórházából, és biztonságos helyre szállították. A 66 éves Szergej Szkripalt és lányát a több mint egy hónappal ezelőtti mérgezés után hetekig válságos állapotban kezelték, de az utóbbi napokban mindkettőjük állapota gyorsan javult. Négy napja arról érkezett hír, hogy Szergej Szkripal sincs már válságos állapotban.

A brit kormány gyilkossági kísérletnek tartja Szergej és Julija Szkripal megmérgezését, amelyért hivatalos szóhasználata szerint „nagy valószínűséggel" Oroszországot terheli a felelősség. Oroszország tagadja ezt. Az ügy miatt 28 állam utasított ki orosz diplomatákat, amire Moszkva azonos módon válaszolt. Magyarország is kiutasított egy orosz diplomatát, és ugyanígy jártak el az oroszok velünk szemben is.

Rovatok