Index Vakbarát Hírportál

Két brazil gyerek beperelte Trump kormányát

2018. június 22., péntek 13:25

Beperelte az amerikai szövetségi kormányt két Brazíliából érkezett gyerek, akiket elválasztottak az apáiktól, amikor megpróbáltak menedékjogot kérni az Egyesült Államokban, írja a USA Today.

A 9 és 15 éves fiúkat két különböző alkalommal vették őrizetbe a mexikói határnál. Utána Chicagóba kerültek, és egy migránsoknak segítő szervezetre bízták őket. Azt kérik a bíróságtól, hogy újra az apjukkal lehessenek.

Mint írtuk, miután a teljes ellenzéke, a republikánus párt párt képviselői, a keresztény választók, a pápa, a felesége és még a lánya is könyörgött Donald Trumpnak, hogy vessen véget az illegálisan bevándorló családok szétszakításának, Trump elnöki rendeletbe foglalta, hogy ne válasszák el a határon elfogott illegális bevándorlókat a gyerekeiktől. Viszont egyelőre még vannak vitás kérdések arról, hogy ez több már folyó esetben hogyan nézne ki a gyakorlatban.

Amióta a Fehér Ház május elején zéró toleranciát hirdetett az illegális bevándorlással szemben, több mint 2300 gyermeket választottak el szüleiktől az amerikai-mexikói határon, ami ugrásszerűen megnövelte az állami gondozásra szoruló gyermekek számát. Az elmúlt napokban óriási botrány lett ebből a gyakorlatból.

A sajtót bejárták a képek és beszámolók a határőrök mellett síró vagy a fogdaszerű ideiglenes szállásokon ketrecekben összezárt gyerekekről, emiatt pedig mindenki kegyetlenséggel vádolta Trumpot és kormányát.

Rovatok