Index Vakbarát Hírportál

Magyar önkéntes orvosok segítenek a rohingjáknak

2018. július 2., hétfő 11:23

Jövő hétfőn Bangladesbe indul egy magyar önkéntes orvosokból álló csoport, hogy az ottani menekülttáborban élő 1,3 millió, többségében rohingja embernek segítsen - mondta a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az M1-en.

Juhász Márton elmondta, a kinti egészségügyi minisztérium kérésére az orvosi csapatban elsősorban aneszteziológus, szülész-nőgyógyász és fogorvos van, rajtuk kívül többen az általános orvoslás területén is segítenek majd. Mivel a repülőtársaság támogatja a kiutazásukat, sok kötszert, gyógyszert és orvosi műszert tudnak magukkal vinni.

Juhász Márton szerint ősszel és télen is szeretnének majd visszamenni, hogy egy komolyabb víztisztító berendezést juttassanak el a helyieknek, valamint ajándékot és élelmiszert vigyenek a gyerekeknek karácsonyra.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a misszió támogatására gyűjtést rendezett, hogy a két hétre induló 11 orvos minél több gyógyszert tudjon magával vinni. Mint írják, a bangladesi minisztérium azért kért szülészeket, nőgyógyászokat, mert a mianmari hadsereg által megerőszakolt nők várhatóan ebben az időszakban fognak szülni.

Rovatok