Index Vakbarát Hírportál

Trump újraindulna 2020-ban

2018. július 15., vasárnap 07:26

Donald Trump amerikai elnök egy interjúban elárulta, hogy újra akar indulni az elnökválasztáson 2020-ban, és szerinte nincs senki, aki le tudná őt győzni. Az interjúban Trump beszél az európai migrációról is, és ezzel összefüggésben Magyarországot is megemlíti – írja az MTI.

Trump nagy-britanniai látogatásán az elnöki gépen adott interjút az ITV tévécsatorna műsorvezetőjének, Piers Morgannak, és ebből vasárnap közölt részleteket a Mail on Sunday brit lap.

Az amerikai elnök arról is beszél, hogy a tömeges bevándorlás rossz hatással lesz Európára:

Nem fogok mondani egyes országokat, de kiválaszthat egyet, és láthatja, hogy ott mi történik. Egyes országok nem vesznek át [bevándorlókat]. Őket tényleg megrója emiatt az Európai Unió. Nézze például Magyarországot. Ők nem akarják azt tenni, amit a többi ország közül egyesek tettek. Most ez egy nagyon komoly dolog, humanitárius alapon kéne tenni valamit, de azért ez megváltoztatja Európát. Ez komoly mértékben megváltoztatja Európát

– mondta Trump, utalva többek között a párizsi és a londoni merényletekre is.

Morgan arról is kérdezte az elnököt, hogy indul-e újra az elnökválasztáson:

Igen, teljes mértékben ez a szándékom. Úgy látszik, hogy mindenki ezt akarja tőlem

– válaszolta Trump, és hozzátette, hogy nem lát egyetlen olyan demokrata párti kihívót sem, aki le tudná őt győzni: "Senkit se látok. Mindnyájukat ismerem, de senkit se látok [esélyes kihívónak]." 

Az interjúban Donald Trump részleteket árult el a II. Erzsébettel folytatott megbeszéléséről. Megerősítette, hogy terítékre került a Brexit is:

Igen. Ő azt mondta, hogy ez egy nagyon – és igaza is van –, nagyon összetett probléma, és azt hiszem, senki se gondolta, hogy mennyire összetett lesz 

– mondta az elnök, és rendkívüli asszonynak nevezte a brit uralkodót: "A királynő fantasztikus. Ő fantasztikus asszony, annyira energikus, okos és éles eszű."

Piers Morgan az amerikai elnök közelmúltbeli tárgyalópartnere, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor felől is érdeklődött:

Nagyszerűen kijöttem vele, bizony! Nagyon eszes, kimagasló személyiség, tréfás és kemény, jó tárgyaló

– mondta Donald Trump az észak-koreai vezetőről, akivel június 12-én bonyolította le történelmi jelentőségű találkozóját Szingapúrban.

Morgan erre reagálva könyörtelen diktátornak nevezte Kim Dzsongunt.

Igen, az, könyörtelen, de mások is azok

– válaszolta Trump, hozzátéve, hogy sok olyan emberrel van dolga, aki meglehetősen könyörtelen.

Morgan azt firtatta, hogy közéjük lehet-e sorolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt is.

Nem tudom ezt megmondani, feltételezem, talán igen. De másokat is megnevezhetnék

– mondta Trump.

Az amerikai elnök vasárnap repül Helsinkibe, ahol hétfőn tárgyal Vlagyimir Putyinnal. Ez lesz az első hivatalos csúcstalálkozójuk azóta, hogy Trump elfoglalta elnöki hivatalát.

Rovatok