Index Vakbarát Hírportál

Iskolai lövöldözésekre képezhették ki az Új-Mexikóban talált gyerekeket

2018. augusztus 9., csütörtök 07:13 | aznap frissítve

Az amerikai hatóságok gyanúja szerint iskolai lövöldözésekre képezték ki azokat a gyerekeket, akiket a múlt héten egy új-mexikói nyomortanyán találtak meg, írja az AFP.

A tanyán őrizetbe vett egyik nő kihallgatásán azt vallotta: az általa gondozott gyermeket a táborban a gépfegyver használatára tanították, hogy képes legyen végrehajtani egy iskolai lövöldözést.

A hatóságok azt közölték: az Egyesült Államokhoz tartozó Új-Mexikó államban felfedezett tanyán 11, egy és tizenöt év közötti gyermeket menekítettek ki szélsőségesek fogságából, és öt embert vettek őrizetbe. 

A helyi rendőrség múlt hét pénteken jelentette, hogy egy düledező tanyán tizenegy gyereket fedeztek fel, akik két, gépkarabéllyal felfegyverkezett férfival és három nővel együtt éltek ott. A nők a gyermekek anyjai.  

A gyerekek szegénységben, nagyon nyomorúságos körülmények között éltek a földbe ásott, vezetékes víz, csatorna és áram nélküli nyomortanyán. A rendőrség azért indított akciót a tanya ellen, mert információik szerint az ott élő két férfi szélsőséges muszlim nézeteket vallott, és sok fegyverük volt.  

A tanyán egy hároméves gyermek holttestét is megtalálták. Ő a helyszínen őrizetbe vett, 39 éves Siraj Wahhaj gyermeke, akit a férfi az anyjától rabolt el. 

A kisfiú anyja azt mondta: az epilepsziás, szellemileg és fejlődésben visszamaradott kisfiún az apja ördögűzést akart végrehajtani, mert a gyermek egészségügyi problémáit egy démon művének tartotta.

Siraj Wahhajt  gyermekrablás, a másik férfit pedig szökevény rejtegetése miatt tartóztatták le. A három nőt szabadon engedték.  

Rovatok