Index Vakbarát Hírportál

Hitlernek öltözött egy indiai honatya

2018. augusztus 10., péntek 11:25

A korábbi színész nem először bújt valamilyen jelmezbe, de a mostani tiltakozása sokakat felháborított.

A 67 éves Naramalli Sivaprasad indiai parlamenti képviselő, egy dél-indiai regionális párt, a Telugu Desam Párt (TDG)képviselője – írja a BBC. A telugu India harmadik legfontosabb nyelve, több mint hetvenmillió ember anyanyelve, ennél csak a hindi és a bengáli nyelvet beszélik többen. A korábbi színész Sivaprasad úr Andhra Pradesh déli állam képviselője, és rendszeresen különböző jelmezekben követeli állama különleges státuszát.

Barátból, kritikus

A TDG egy ideig együtt kormányzott Narendra Modi indiai vezető Bharatíja Dzsanata Pártjával, de aztán szakítotottak, azóta a korábbi színész hangos kritikussá vált, és meglepő akciókkal nyomatékosítja véleményét.

A Hitler-jelmezzel a kormány be nem tartott ígéreteire szerette volna felhívni a figyelmet. Maga a képviselő mindezt úgy indokolta, hogy ő egy művészember, aki kreatívan fejezi ki a véleményét, és Hitler azért jutott az eszébe, mert a diktátor nem a népe jólétén munkálkodott, ahogyan India jelenlegi vezetése sem ezt teszi.

Beszóltak neki

Ugyanakkor vélhetően most túllőtt a célon, mert főleg a közösségi oldalakon nagyon sokan kritizálták azzal, hogy Adolf Hitler nem egy szórakoztató maskara, a figyelem megragadása alkalmas érdekesség, hanem egy olyan ember, aki milliókat küldött halálba, háborúkba és gázkamrákba. Hitler a gyűlölet jelképe, abból pedig Indiában is van elég.

A BBC emlékeztet rá, hogy Naramalli Sivaprasad korábban már tucatnyi alkalommal öltözött be, olykor istennek, máskor az indiai mitológia egyéb alakjainak, vagy éppen nőnek.

Rovatok