Index Vakbarát Hírportál

Az olasz baloldal tüntetést szervez a keddi Salvini-Orbán találkozóra

2018. augusztus 25., szombat 22:47

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt parlamenti frakcióvezetői szombat este közleményt adtak ki, amiben kiemelik, hogy Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden esedékes megbeszélése csak és kizárólag politikai eszmecsere és nem intézményes vagy kormánytalálkozónak számít - írja az MTI. 

Az M5S szenátusi és képviselőházi frakcióvezetője közös nyilatkozata szerint

"azoknak az országoknak, amelyek nem csatlakoznak a menekültek áthelyezésekhez, és mindazoknak, akik válaszra sem méltatják Olaszország segélykérelmét, véleményünk szerint nem kellene több európai forrásban részesülnie. És ezen országok között jelenleg Magyarország is szerepel". 

A parlamenti pártok közül 

Matteo Salvini a jobbközép koalíció vezetője korábbi bejelentése szerint kedden, a milánói prefektúra épületében találkozik Orbán Viktorral. A találkozó témája az európai migrációs politika lesz.

A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) szerint az M5S elhatárolódása a kormánypártok egyre határozottabb megosztottságára utal és azt bizonyítja, hogy a római kormány migrációs politikája egyáltalán nem olyan egységes.

Rovatok