Index Vakbarát Hírportál

Tajvanon letartóztatták a letölthető fegyverek feltalálóját

2018. szeptember 21., péntek 22:31

A tajvani hatóságok letartóztatták Cody Wilsont, a letölthető fegyverek feltalálóját, írja a Yahoo. A férfit ugyanis körözik az Egyesült Államokban, mert lefeküdt egy 16 éves lánnyal. 

Az otthon nyomtatható legális fegyver egy per eredménye, amelyben a fegyver tervezője, Cody Wilson megegyezett az amerikai állammal. Azóta ugyanakkor a bíróság megtiltotta, hogy a fegyverek számítógépes tervfájljait megosszák az interneten, de hiába a tiltás, terjednek a nyomtatható fegyverek tervrajzai. Bár emiatt több állam beperelte, mégsem emiatt kellett lépniük az ázsiai ország rendőreinek.

Egy 16 éves lány ugyanis jelentkezett a rendőrségen és azt állította, Wilson egy austini szállodában 500 dollárt fizetett neki, hogy lefeküdjön vele. Austin Texas államban van, ahol a 17 éven aluliakkal folytatott szexuális kapcsolat megrontásnak számít, az elkövető pedig akár 20 év börtönt is kaphat. A lánynak ráadásul még videofelvételei is vannak az együttlétről.

Az eset miatt Amerikában körözést adtak ki a 3D-s fegyverek atyjára, aki azonban még a körözés kiadása előtt, szeptember 6-án Tajvanra utazott. Ezzel alapvetően nincs is semmi probléma, viszont elfelejtett hazamenni, így az USA segítséget kért a szigetországtól.

Tajvan és Amerika között egyébként nincs kiadatási egyezmény, de a tajvani hatóságok nagyon segítőkésznek mutatkoznak, és csak idő kérdése, hogy Wilsont visszadeportálják az USA-ba.

Rovatok