Index Vakbarát Hírportál

Bombát küldtek a Trump-kritikus Robert De Nirónak is

2018. október 25., csütörtök 12:46

Robert De Niro amerikai színész New York-i étterménél is gyanús csomagot találtak helyi idő szerint csütörtök hajnalban azok után, hogy a napokban bombát küldtek – többek között – Soros Györgynek, Barack Obamának, a CNN-nek és a Clinton házaspárnak is. A legfrissebb hírek szerint Joe Biden, aki Obama ideje alatt volt az alelnök, szintén kapott egy küldeményt. 

De Niro többször hangoztatta Trump-ellenességét, korábban nemzeti katasztrófának nevezte Trump elnökségét. A csomagot a színésznek címezték, a hatóságok szerint a csomagolás és a címzés is hasonlít a korábbiakhoz.  Ezt arra alapozzák, hogy az eddigi csomagokkal megegyezően ragasztották fel rá a bélyeget, és postai bélyegző sem volt a csomagon. 

A CNN forrásai szerint ugyanolyan robbanószerkezetről van szó, mint az eddigi eseteknél. 

A napokban Clintonékhoz hasonlóan bombát küldtek még John Brennan, korábbi CIA-igazgatónak, a CNN-nek, a korábbi államügyész Eric Holdernek és egy kaliforniai demokrata képviselőnek, Maxine Watersnek.

Donald Trump amerikai elnök wisconsini nagygyűlésen elítélte a történteket, és ígéretet tett az elkövetők mihamarabbi kézre kerítésére. Azt mondta, a politikai szereplőknek fel kell hagyniuk politikai ellenfeleik becsmérlésével. 

Nem sokkal azután is tweetelt, hogy kiderült, Robert De Nirónak is bombát küldtek, azt írta, a gyűlölettel teli hangulatért a média a felelős. 

Rovatok