Index Vakbarát Hírportál

Felborult egy busz Thaiföldön, hatan meghaltak

2019. január 6., vasárnap 07:31 | aznap frissítve

Hatan meghaltak, ötvenen megsérültek, amikor felborult egy emeletes turistabusz Thaiföld középső részén, Pathum Thani tartományban, írja az MTI. A vasárnap hajnali balesetben egy férfi, négy nő és egy kislány vesztette életét.

A Prayad utazási iroda buszának sofőrje hirtelen fékezett, hogy elkerülje a frontális karambolt egy szembejövő járművel. Az esőtől csúszós úton a busz felborult. 50 ember szenvedett különböző fokú sérülést, őket kórházba szállították. A rendőrség keresi a gépkocsivezetőt, hogy kihallgassa, feltehetően ő is a sérültek között van.

Az utasok állampolgárságáról a Bangkok Post nem számolt be. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap az MTI-vel azt közölte: a balesetnek a jelenlegi információk alapján nincs magyar érintettje.

Magyarország bangkoki nagykövetsége haladéktalanul felvette a kapcsolatot az illetékes thai hatóságokkal. A nagykövetség ügyeleti számára nem érkezett segélyhívás. A magyar konzulok folyamatosan nyomon követik az eseményeket.

Szombaton hagyta el Thaiföldet a Pabuk trópusi vihar, amelyben legalább egy ember meghalt, és jelentős anyagi károkat okozott. Vihar miatt turisták ezrei rekedtek pénteken a Thai-öböl szigetein, bezárt több repülőtér és kikötő.

Rovatok