Index Vakbarát Hírportál

Egy héttel korábban engedték ki a pszichiátriáról a párizsi gyújtogatás gyanúsítottját

2019. február 7., csütörtök 14:32

A keddi párizsi gyújtogatás első számú gyanúsítottját egy héttel a tíz halálos áldozatot követelő eset előtt engedték ki a pszichiátriáról, írja a BBC a francia hatóságokra hivatkozva.

Kedd hajnalban gyulladt ki egy nyolcemeletes toronyház a Parc de Princes futballstadion közelében. A hatóságok szerint szándékos gyújtogatás történt.

A rendőrség őrizetbe vett egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan felgyújtott egy közelben parkoló autót. A nő is a házban lakott. Jól láthatóan részeg volt.

Rémy Heitz párizsi főügyész most bejelentette, hogy a nő korábban tizenháromszor szorult pszichiátriai kezelésre. Legutóbb január 30-án engedték ki.

A nő utólag tagadta, hogy ő gyújtotta volna fel az épületet is. Korábban nem ítélték el, de három esetben is folyt már ellene eljárás. Az egyiknél azzal gyanúsították, hogy ruhákat próbált felgyújtani egy boltban.

Heitz azt is elmondta, hogy a rendőröket nem sokkal a tűz fellobbanása előtt a helyszínre hívták. Az egyik lakó, egyébként pont egy tűzoltó hívta a rendőrséget. Azt mondta, vitája volt az egyik szomszédjával, aki szerinte zajongott, ebből alakult ki az összetűzés.

A rendőrök fél egy körül hagyták el a helyszínt. A tűzoltók pedig percekkel később kapták a bejelentést a tűzről.

Rovatok