Index Vakbarát Hírportál

Nyolcszoros életfogytiglanit kapott a sorozatgyilkos kanadai kertész

2019. február 8., péntek 19:29

Nyolcszoros, egyidejűleg letöltendő életfogytiglani börtönt kapott Bruce McArthur kanadai sorozatgyilkos nyolc ember meggyilkolásáért, írja a BBC. A 67 éves férfi legkorábban 25 év múlva, azaz 92 évesen kérvényezheti szabadlábra helyezését.

A tudósítások szerint McArthur érzelemmentesen állt egy sima piros ingben és szürke pulóverben, amikor közölték vele az ítéletet. A férfiról, aki pár éve fogadta el saját melegségét, és melegeket gyilkolt 2010 és 2017 között, itt írtunk bővebben, itt pedig az első tárgyalási napjáról tudósítottunk.

A férfi már korábban bűnösnek vallotta magát. Minden gyilkossága életfogytiglani büntetést ért, az egyetlen jogtechnikai kérdés az volt, hogy a bíró egyidejű, vagy egymás utáni letöltéssel rója ki ezeket. A bíró a férfi tetteit velejéig gonosznak nevezte, és különösen elítélte, hogy a férfi kihasználta áldozatai sebezhetőségét. 

Két áldozata például éppen hajléktalan és szenvedélybeteg volt, egy menekült, aki éppen deportálás előtt állt, többen pedig házasok, akik titkolták melegségüket a család elől.

(Borítókép: A hatóságok helyszínelnek Torontóban 2018. július 6-án. Fotó: Geoff Robins / AFP)

Rovatok