Index Vakbarát Hírportál

Élete legnagyobb küzdelmére készül Trump egyik demokrata kihívója

2019. február 10., vasárnap 12:00

Beindította a demokrata elnökjelöltségért folyó kampányát Elizabeth Warren massachusetts-i szenátor, aki Lawrence-ben tartott nagygyűlést. Donald Trumpról azt mondta, hogy a legutóbbi és legszélsőségesebb tünete mindannak, ami rossz irányba fordult Amerikában. „Ez a legnagyobb küzdelmünk, hogy egy olyan Amerikát építhessünk, ahol az álmok valóra válhatnak, és ami mindenkiért van" – mondta.

Több ezren vettek részt a rendezvényen, ahol a 70 éves politikus többek között az amerikai munkásosztály mellett állt ki, és azt ígérte, hogy harcolni fog a washingtoni korrupció ellen, és megreformálja a demokratikus folyamatokat.

Warren még január legelején jelentette be hivatalosan elnökjelölti indulását. A demokraták balszárnyához tartozik, és Trump egyik legengesztelhetetlenebb bírálója. A társadalmi igazságtalanságok kritikusaként elhíresült Warren a demokrata balszárny egyik legerősebb jelöltje, azonban egy sor fontos szavazói csoport – például a feketék vagy a fiatalok – körében sokat kell dolgoznia az imázsán, írtuk a demokrata aspiránsokat összesítő cikkünkben.

Indulására az utóbbi hónapokban rányomta a bélyegét a szerencsétlen törekvése, hogy DNS-teszttel igazolja, egyik felmenőjében indián (amerikai őslakos) vér csordogált. Csütörtökön bocsánatot kért az őslakos közösségektől, amiért évtizedeken át amerikai indiánként határozta meg magát.

Rovatok