Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették Guaidó kabinetfőnökét

2019. március 21., csütörtök 14:15

A venezuelai hírszerzés őrizetbe vette a magát ideiglenes államfővé nyilvánító Juan Guaidó kabinetfőnökét. Guaidó szerint a SEBIN szerda éjszaka vette őrizetbe Roberto Marrerót, miután egy házkutatás során fegyvereket találtak caracasi otthonában, amelyeket Guaidó szerint mások rejtettek el a házban, Marrero tudtán kívül.

 Mike Pompeo amerikai külügyminiszter bírálta az őrizetbe vételt, és felszólította a SEBIN-t, azonnal engedjék szabadon Marrerót. Marrero háza nem messze található Sergio Vergara ellenzéki politikusétól, aki csütörtöki nyilatkozatában azt mondta, az éjszaka őt is felkeresték a SEBIN emberei, és Marrero címét tudakolták tőle. Vergara szerint két órán át faggatták őt, a rögtönzött kihallgatás során pedig egyszer a földre szorították.

Hivatalos Twitter-oldalán Guaidó azt írta: nem tudnak semmit Marrero hollétéről.  A dél-amerikai ország belpolitikai válsága az után mélyült el, hogy Juan Guaidó ellenzéki vezető az alkotmányra hivatkozva január 23-án a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro elleni egyik tüntetésen Venezuela ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát. Guaidót azóta mintegy 50 ország ismerte el a dél-amerikai ország legitim államfőjeként. (MTI)

Rovatok