Index Vakbarát Hírportál

Egy börtönviselt férfi állította, hogy ő a 8 éve eltűnt amerikai kisfiú

2019. április 5., péntek 13:33 | aznap frissítve

Emlékeznek a történetre, ami csütörtökön bejárta a fél világot, miszerint nyolc év után felbukkant egy hatéves korában eltűnt fiú Kentuckyban, aki azt állította, Timmothy Pitzennek hívják, és hogy az elrablóitól szökött meg?

kiderült, hogy Akkora kamu, mint egy ház.

Az FBI szerint a fiú valójában férfi, nem 14, hanem 23 éves, és nemrég szabadult a börtönből. A neve Brian Michael Rini, rablásért és garázdaságért ült, a múlt hónapban feltételesen szabadult.

A férfira szerdán hívták ki a rendőrséget, amikor a környékbeliek felfigyeltek rá, gyanúsnak találták, de amikor sok sebet láttak rajta, egy nő szóba elegyedett vele, neki mondta először azt a férfi, hogy ő az eltűnt kisfiú.

The man who falsely claimed to be Timmothy Pitzen, a boy who disappeared in 2011, was released from an Ohio prison last month after serving time for burglary and vandalism, court records show https://t.co/zMko5gr85X pic.twitter.com/Bve45u6BkZ

— CNN (@CNN) 2019. április 5.

A férfi állítását aztán a DNS-teszt cáfolta. A louisville-i FBI szóvivője szomorúan jelentette be, mint mondta, újranyitották Pitzen ügyét, és most újra nyomozni is fognak utána, reméli, hogy egyszer újra a családja körében lehet a kisfiú, de az nem most lesz, mondta.

A család természetesen teljesen összetört, a kisfiú nagymamája riportereknek azt mondta, olyan, mintha újra élték volna azt a napot, a fiú édesapja teljesen összetört.

Timmothy Pitzent 2011-ben egy illinois-i wellness-szállóban látták utoljára az édesanyjával, aki másnap öngyilkos lett. Búcsúlevelében azt írta, a kisfiú biztonságban van.

Rovatok