Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun szerint az önellátás lesz az új fegyverük

2019. április 11., csütörtök 08:03

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szerint országának önellátóvá kell válnia, és ezáltal súlyos csapást kell mérnie azokra, aki abban a tévhitben élnek, hogy szankciókkal térdre tudják kényszeríteni. Ugyanakkor Trump március végén már visszavonta azokat a szankciókat, amiket pénzügyminisztere vetett ki az országra.

Kim Dzsongun az észak-koreai Munkapárt központi bizottságának plenáris ülésén az MTI híradása szerint azt mondta, országának saját erejére, technológiájára és forrásaira támaszkodva kell az önellátás magas fokára fejlesztenie a szocializmust, és ezáltal súlyos csapást mérnie azokra az ellenséges erőkre, amelyek abban a tévhitben élnek, hogy térdre tudják kényszerítik az országot. Az önellátás és független gazdaság az észak-koreai típusú szocializmus alapja.

Kim említést tett a hanoi csúcstalálkozóról, feszültnek nevezte a kialakult helyzetet, de nem bírálta konkrétan Washingtont a kudarc miatt, és nem tett említést az észak-koreai atomprogramról sem.

Az állampártot vezető testület egy nappal a törvényhozás, a Legfelsőbb Népi Gyűlés ülése előtt hívták össze, hogy megvitassák a Kim és Donald Trump amerikai elnök eredménytelen hanoi csúcstalálkozója után kialakult helyzetet. Az idén februárban tartott második csúcstalálkozó a tervezettnél korábban ért véget, és nem vezetett kézzelfogható eredményekhez.

Rovatok