Index Vakbarát Hírportál

Trump folytatná a tárgyalásokat Észak-Koreával

2019. április 11., csütörtök 22:08

Donald Trump a Mun Dzsein dél-koreai elnökkel folytatandó tárgyalásai előtt beszélt az Észak-Koreával kapcsolatos terveiről, írja az MTI. Elmondta, hogy folytatná a tárgyalásokat Kim Dzsongunnal, de nem hajlandó engedményekre.

Az amerikai elnök szilárdnak nevezte az észak-koreai vezetőhöz fűződő kapcsolatát, és nem zárta ki egy újabb csúcstalálkozó lehetőségét, ugyanakkor "nem áll készen" az Észak-Korea elleni gazdasági szankciók enyhítésére. Ezzel kapcsolatban Mun Dzsein elmondta, nem tartja kudarcnak a Vietnamban tartott második amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót, inkább úgy értékeli, hogy az egy hosszú folyamat része volt. 

A dél-koreai államfő egyetértett az amerikai elnökkel abban, hogy a tárgyalások végső célja Észak-Korea teljes körű atomfegyver-mentesítése, és megvitatják egy Észak-Koreának nyújtandó dél-koreai "humanitárius segítség" lehetőségét. 

Mun szerda este érkezett Washingtonba. Csütörtökön reggel tárgyalt Mike Pence alelnökkel, Mike Pompeo külügyminiszterrel és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadóval is.

Rovatok