Index Vakbarát Hírportál

Megverték a börtönben egy amerikai határvadász csoport vezetőjét

2019. április 25., csütörtök 14:04

Megtámadták a börtönben annak az amerikai határvadász csoportnak a vezetőjét, ami illegális bevándorlókat fogott el az amerikai-mexikói határon. A börtön tájékoztatása szerint más rabok támadták meg Larry Hopkinst, valószínűleg hárman verték meg. Ezen kívül azonban csak annyit mondtak el, hogy a férfi sérülései nem életveszélyesek, írja a CNN.

Az FBI illegális lőfegyver birtoklásáért tartóztatta le a múlt héten egy 2017-es házkutatásig visszanyúló ügyben Larry Hopkinst, aki a United Constitutional Patriots (UCP) vezetője volt. Az UCP saját magát hazafias csoportként határozza meg, melynek célja, hogy segítse a határőröket a közép-amerikai illegális migránsok kézre kerítésében. A paramilitáris csoport tagjai terepszínű ruhákba öltözve, állig felfegyverkezve járják Új-Mexikót.

A szervezetet sokan támadták, amiért hatóságként próbál fellépni, miközben civilekből áll, az American Civil Liberties Union szerint pedig egyenesen fasiszta milíciáról van szó. Új-Mexikó főügyésze azt mondta, hogy Hopkins letartóztatása is mutatja, hogy a törvényes rendet képzett tisztviselőknek, nem pedig felfegyverkezett polgárőröknek kell betartatniuk.

Rovatok