Index Vakbarát Hírportál

Pamela Anderson meglátogatta Julian Assange-t a börtönben

2019. május 7., kedd 16:33 | aznap frissítve

Kedden fogadhatta az első látogatókat letartóztatása óta a Wikileaks-alapító Julian Assange, és  nem más látogatta meg a börtönben, mint az állítólagos szerelme, Pamela Anderson, számolt be a Guardian. A Wikileaks főszerkesztője Kristinn Hrafnsson és Pamela Anderson az elsők, akik meglátogathatták Assange-t a börtönben, amióta  Ecuador visszavonta a menedékjogát, és kiadták a brit hatóságoknak. 

"Nem érdemli meg, hogy egy szigorított börtönben legyen. Soha nem tett semmi erőszakosat. Ártatlan." – mondta Pamela a látogatás után. Assange 2012 óta élt Ecuador londoni nagykövetségén, mivel Svédországban szexuális zaklatással vádolják és börtön várt volna rá. Jelenleg az óvadék feltételeinek megsértése miatt raboskodik az Egyesült Királyságban, de az Egyesült Államok gőzerővel dolgozik a kiadatásán, ugyanis a Wikileaksen számos amerikai hadi titkok is napvilágra került. Utóbbi lehetett az igazi oka bujkálásnak is. 

"Jó ember, és egy hihetetlen személyiség. Szeretem, és nem tudom min mehet most keresztül." – mondta Anderson. 

Anderson megosztott a Twitterén egy linket John Lilburne Wikipédia-oldalához, Lilburne radikális köztársaságpárti politikus volt a 17. században, Oliver Cromwell bajtársa, akit később kivégeztek mert szembefordult Cromwell uralmával. A látogatáskor pedig egy olyan köpenyt viselt, amin börtönökről, a zsarnokokról, és Oliver Cromwellről szóló idézetek voltak. Oliver Cromwell volt a vasbordájúaknak nevezett köztársaságpárti erők vezére Angliában, akik megdöntötték a királyságot, de később véres diktatúrát alakítottak ki. 

Rovatok