Index Vakbarát Hírportál

Önként jelentkezett a rendőrségen a volt brazil elnök

2019. május 9., csütörtök 21:53 | aznap frissítve

Ismét elrendelte egy szövetségi bíróság Michel Temer volt államfő előzetes letartóztatását Brazíliában helyi idő szerint szerdán. Temer csütörtökön jelentkezett a Sao Pauló-i rendőrségen – jelentette a G1 hírportál. Eduardo Carnelos, Temer ügyvédje szerdán a Globo hírtelevíziónak sajnálatát fejezte ki a bíróság döntése miatt, írta az MTI.

Védői a legfelsőbb bíróságon ideiglenes intézkedés iránti kérelmet nyújtottak be, hogy a volt államfő ismét szabadlábra kerüljön. Michel Temer 2016-ban lett államfő, miután a parlament elmozdította hivatalából Dilma Roussef államfőt költségvetési visszaélések miatt.

Temer ellen három ügyben emelt vádat az ügyészség korrupció miatt, de a parlament hivatali idejének lejártáig nem vonta meg az államfőt megillető mentelmi jogát, így csak január 1-jén, az új elnök, Jair Bolsonaro hivatalba lépése után indult meg ellene a büntetőeljárás. Márciusban a bíróság már elrendelte Temer letartóztatását, de akkor pár nappal később ismét szabadlábra helyezték. A volt brazil elnök ártatlannak vallja magát.

Rovatok