Index Vakbarát Hírportál

Egy rakétával megsemmisítheti Irán a partjainál állomásozó amerikai flottát

2019. május 10., péntek 17:48

Az Egyesült Államok flottáját akár egy rakéta is megsemmisítheti - jelentette ki egy magas rangú iráni vallási vezető Iszfahánban a pénteki imádság alkalmával, akit az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség idézett.

Az Abraham Lincoln amerikai repülőgép-hordozót a hét elején a közel-keleti térségbe vezényelték. A hajó csütörtökön kelt át a Szuezi-csatornán a vízi útvonalat ellenőrző egyiptomi hatóság szerint.

Az Egyesült Államok a repülőgép-hordozó mellett B-52-es nehézbombázókat is vezényelt egy katari amerikai légi támaszpontra válaszul az Irán részéről, közelebbről meg nem nevezett, fenyegetésekre.

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a hét elején közleményben figyelmeztette Iránt, hogy Washington megtorol bármiféle ellenséges cselekedetet. Bolton ugyan azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok nem akar háborút Iránnal, de hangsúlyozta, készen áll választ adni bárminemű támadásra,  induljon ki  az  az iráni Forradalmi Gárda elitalakulattól, az iráni reguláris erőktől vagy bárki mástól.

Rovatok