Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa bérgyilkossághoz hasonlította az abortuszt

2019. május 25., szombat 16:18

Egy emberi lény sosem lehet összeegyeztethetetlen az élettel – szögezte le Ferenc pápa egy szombati konferencián, ahol a katolikus egyházfő a terhességmegszakítás kérdéséről fejtette ki a véleményét.

Az abortusz ellenzése nem vallási, hanem emberi kérdés, és az abortusz akkor sem megengedhető, ha a születendő gyermek súlyos fogyatékossággal jön világra vagy alig van esélye az életben maradásra, foglalta össze a pápa felszólalását az MTI.

Megengedhető egy emberi élet eldobása, hogy megoldjunk egy problémát? Megengedhető bérgyilkost fogadni, hogy megoldjunk egy problémát?

– tette fel a kérdéseket Ferenc pápa, aki szerint azok a gyerekek is megérdemlik az egészségügyi ellátást az anyaméhben, akik várhatóan nem vagy csak kevéssel élik túl a születést. A pápa szerint az ilyen gyerekek szüleit támogatni kell, hogy ne érezzék magukat egyedül, és ne féljenek.

"Ha gondoskodunk ezekről a gyerekekről, az segíti a szülőket a gyászban, mert így nem csak a veszteséget élik meg, hanem tesznek egy lépést a közösen megtett úton" – mondta a pápa, aki szerint a gondoskodással a szülők lehetőséget kapnak arra, hogy szeressék a babájukat, majd egész életükben magukkal hordozhassák az emlékét.

Ferenc pápa júniusban látogat majd Romániába, ahol Csíksomlyón fog szentmisét tartani. Az eseményre március 31-ig lehetett regisztrálni, a területet el fogják keríteni a hatóságok. A pápa csíksomlyói látogatása kiemelten fontos a magyar kormánynak.

(Borítókép: Alessandra Benedetti - Corbis/Getty Images Hungary)

Rovatok