Index Vakbarát Hírportál

Kiadták az Egyesült Államoknak a Jaguárt

2019. május 29., szerda 14:06

A mexikói hatóságok kiadták az amerikaiaknak a Sinaloa drogkartell egy vezető tagját, José António Torres Marrufót az Egyesült Államoknak - jelentette be kedd este a washingtoni igazságügyi minisztérium.

A Jaguár becenéven is emlegetett Torres Marrufót szerdán már bíróság elé is állítják a Texas állambeli El Pasóban többek között 

A washingtoni minisztérium közölte, hogy a mexikói hatóságok az amerikaiak segítségével fogták el őt, de hogy hol és mikor, azt nem árulták el. Torres Marrufo ellen még 2012-ben emeltek vádat, ugyanakkor, amikor Joaquín Guzmán - ragadványnevén El Chapo (Köpcös) -, a Sinaloa vezetője és a kartell további 22 tagja ellen. A Jaguárt két, gyilkosságba torkolló emberrablással vádolták meg:

  1. 2009-ben egy, az amerikai határőrség által elkobzott, több mint 300 kilós marihuána-szállítmány miatt raboltatta el egyik emberét az amerikai határvárosból, Horizon Cityből, a férfit átcsempésztette a mexikói oldalon található Juarezbe, ahol megkínozta, meggyilkoltatta, majd feldaraboltatta.
  2. 2010-ben az amerikai El Pasóban

egy esküvőről elraboltatta a vőlegényt, a vőlegény testvérét és nagybátyját, akiket megkínoztak és lemészároltak

Guzmánt februárban egy New York-i bíróság nem kevesebb, mint tíz vádpontban találta bűnösnek, a várhatóan életfogytig tartó szabadságvesztést kimondó büntetést június 25-én szabják ki rá.

(MTI/New York Post)

Rovatok