Index Vakbarát Hírportál

Több százezren követelik a szexista kormányzó azonnali lemondását Puerto Rico utcáin

2019. július 22., hétfő 21:46 | aznap frissítve

Több százezren tüntettek hétfőn San Juan utcáin, a kormányzó, Ricard Rosselló lemondását követelve. Bár bejelentette, hogy jövőre nem indul a választásokon, és visszalép a párt éléről is, nem nagyon hatotta meg az embereket. 

A botrány azt követően robbant ki, hogy kiszivárogtak beszélgetések, amikez Rosselló a titkosított Telegram nevű üzenetküldőn folytatott 11 másik emberrel, tele szexista és homofób üzenetekkel. Leszajházta például a New York-i városi tanács elnökét, Ricky Martin Puerto Ricó-i énekesről se éppen a legnagyobb tisztelettel beszélt. 

A tüntetők szerint fontos, hogy a döntéshozók tiszteljék azokat, akiket képviselnek, és ha az a tisztelet nincs meg, akkor a tömegnek az utcára kell vonulnia. 

Rossellót a tüntetők már korábban is alkalmatlannak tartották a kormányzásra: a sziget több milliárd dolláros adóssághalmot görget maga előtt, amit most egy Washingtonból kijelölt felügyelőbizottság próbál menedzselni. A hurrikánnal kapcsolatban pedig a leggyakrabban azt róják fel neki, hogy titkolni próbálta a halálos áldozatok valódi számát.

(Reuters)

Rovatok