Index Vakbarát Hírportál

Hét lefagyasztott tigriskölyök tetemét találták meg egy autóban

2019. július 26., péntek 15:36

Hét tigris lefagyasztott tetemét találták meg egy autóban Vietnámban. A  rendőrök azt remélik, hogy a csempészek elfogásával talán közelebb jutottak egy nagyobb laoszi orvkeresedő hálózat leleplezéséhez- írja az AFP a helyi állami médiára hivatkozva. 

A csütörtökön Hanoiban őrizetbe vett Nguyen Huu Hue már évek óta állatokat csempész Laoszból, most egy parkolóban csaptak le rá a rendőrök- írja a Cong An Nhan Dan, akik arról is írnak, hogy a férfi fedőcégként egy építési anyagokat árusító vállalkozást vezetett, ezzel terelte el a gyanút a csempészkedésről. 

A fotók alapján mind a hét tigris még kölyök volt, és az egyelőre nem egyértelmű, hogy a vadonból hozták el őket, vagy valamelyik szintén illegális tigrisfarmról. 

A rendőrök már korábban elkaptak néhány csempészt, akik ugyanehhez az orvkereskedő csoporthoz tartozhatnak. Vietnámon keresztül vezet a csempészek közkedvelt útvonala Kínába, de az ország egyben felvevőpiaca is a tigriseknek, elefántagyarnak, tobzoskának és az orrszarvú szarvnak is. A tigriseket a tradicionális orvoslás használja, de ékszereket is készítenek belőlük Vietnámban. Gyakran megfőzik a csontjaikat, és rizsborral keverik, mert olyan elíxirnek tartják, ami az ízületi gyulladáson segít, és erősít. Az utóbbi években egyre vészjóslóbban csökken a tigrispopuláció az országban. 

A héten már rekordmennyiségű elefontcsontot és tobzoskapikkelyt is lefoglaltak Szingapúrban. 

Rovatok