Index Vakbarát Hírportál

Könyörtelen vadonban rejtőzhet a két gyilkossággal vádolt kanadai tinédzser

2019. július 28., vasárnap 15:35

A 19 éves Kam McLeod és a 18 éves Bryer Schmegelsky után országos hajtóvadászat indult Kanadában, miután rájuk terelődött egy világutazó pár meggyilkolásának a gyanúja. A menekülőfélben lévő gyanúsítottakat a rendőrség mellett már a kanadai katonaság is keresi. A páros feltehetően elhagyta Brit Kolumbia tartományt, a szemtanúk észak-Saskatchewanban látták őket, a rendőrség szerint pedig azóta már Manitobában lehetnek.

Ha tényleg bevetették magukat a vadonba, akkor nem lesz egyszerű útjuk, ugyanis a keresőegységek egy jegesmedvét láttak átvonulni a területen, ami egyébként az állatok megszokott vándorlási útvonalán fekszik, írja a Guardian. 

A rendőrség és a katonaság egységei épületenként vizsgálják át a környéket, a légierő repülői is segítik a keresést. A helyiek szerint Gillam környéke rendkívül vad vidék, medvék, jegesmedvék, farkasok lakják, és a mocsaras, bozótos vidéken szúnyogok és egyéb vérszívó hemzsegnek. 

A párost összesen három ember meggyilkolásával vádolják, a holttestek felbukkanását követően őket is eltűntként keresték, azonban később a fiatalokra terelődött a gyanú. 

Rovatok