Index Vakbarát Hírportál

Rágcsálókkal teli, veszélyes és koszos helynek nevezte Trump Baltimore-t

2019. július 28., vasárnap 09:42

Patkányokkal és rágcsálókkal teli koszos és veszélyes helynek nevezte Donald Trump a Twitterén Baltomore-t, amit Nancy Pelosi, az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának demokrata párti elnöke egyértelmű rasszista kirohanásnak nevezett

Donald Trump az után ment neki a Twitterén Elijah Cummings demokrata képviselőnek, miután az számos vizsgálatot klezdeményezett Trump politikájával, különös tekintettel a bevándorlással, és a bevándorlók fogvatartásával kapcsolatos kérdésekben.  Trump azt írta a bejegyzésében, hogy Cummings brutálisan kiabált a déli határokat védő nagyszerű férfiakkal és nőkkel a körülmények miatt, miközben körzete, sokkal rosszabb és veszélyesebb. Szerinte a határ tiszta, hatékony a munkavégzés, jól működik, csak éppen nagy a tömeg. Ezzel szemben Cummings körzete "undorító, patkány- és rágcsálófertőzött. Talán ha több időt töltene Baltimore-ban, ki tudná takarítani azt a nagyon veszélyes és koszos helyet" - írta a Twitterén. 

A legutóbbi népszámlálási adatok szerint a körzetben élők több mint fele fekete, ezért Nancy Pelosi a válaszában rasszista támadásnak nevezte az elnök szavait, és megvédte Cummings munkáját. Bernard "Jack" Young, Baltimore polgármestere pedig azt írta, hogy Trump csalódást okozott az embereknek, nem csak a városában, de az egész országban és a világon. 

Teljesen elfogadhatatlan, hogy az országunk vezetője így megrágalmazzon egy olyan élénk és virbáló amerikai várost, mint Baltimore, és hogy ilyen gonoszan támadja a hős és hazafi Elijah Cummings képviselőt.

  - írta a polgármester. A Baltimore Sun pedig azt írta válaszul az elnök szavaira, hogy 

Jobb, ha van néhány patkányod, mintha te magad vagy az.

Trump a közelmúltban is több rasszista húrokat pengető kirohanása mögött úgy tűnik az a stratégia, hogy ezzel gyengítse a a demokratákat, és ahogyan arról korábban is írtunk, egyértelmű, hogy tudatosan használja a rasszizmust arra, hogy a hatalmát megerősítse. 

Rovatok