Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy orosz lőszerraktár, ezreket kellett kitelepíteni

2019. augusztus 5., hétfő 23:21

Háromezer embert kellett kitelepíteni a szibériai Acsinszk városból, amikor hétfőn felrobbant a közelben található lőszerraktár, de a TASZSZ hírügynökség értesülései szerint további 11 ezer emberre várhat még evakuáció.

A sorozatos robbanásokban nyolc ember sérült meg, közülük hármat kellett kórházba szállítani, írja az esetről a BBC, ami hozzáteszi, hogy egyelőre nem ismert a robbanás oka.

A robbanások naplemente után is folytatódtak a Krasznojarszktól nem messze található lőszerraktárban, ami egyike a legrégebbi orosz lőszerhálózati telepeknek. A hírek szerint a raktárban többek között több ezer tüzérségi lövedéket is tároltak, ami nehezítheti az oltási és mentési munkálatokat. A védelmi minisztérium közlése szerint egyébként 2022-ben tervezték bezárni és megszüntetni az Acsinszk melletti raktárat.

A szibériai területen található katonai létesítmény nincs messze az Észak-Oroszországot sújtó óriási erdőtüzektől.

Június végén Kazahsztánban volt hasonló eset, akkor 44 ezer embert kellett kitelepíteni Arisz városából a helyi lőszerraktárban kitört tűz miatt. Abban a balesetben hárman haltak meg, a város pedig időszakosan lakhatatlanná vált a robbanások után utcákat és épületeket beborító, fel nem robbant lövedékek miatt.

Rovatok