Index Vakbarát Hírportál

Semmit sem mond a tinédzser, aki lelökött egy kisfiút a londoni Tate Modern teraszáról

2019. augusztus 6., kedd 17:57 | aznap frissítve

Keddi bírósági meghallgatásán a nevén kívül semmit nem mondott, ezért indítékai továbbra is ismeretlenek annak a 17 éves fiúnak, aki vasárnap délután ledobott egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern múzeum kilátóteraszáról.

Az MTI híre szerint a feltételezett elkövetőt – akit emberölés kísérletével gyanúsítanak – vizsgálati fogságba helyezték, kedden pedig a fiatalkorúak bíróságán hallgatták meg Londonban. Bár a nevét elárulta, személyazonossága a kiskorúakra vonatkozó törvényi előírások miatt nem hozható nyilvánosságra.

Az ügyészek elmondták: a hatéves kisfiú gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, valamint súlyos vérzés alakult ki az agyában, miután ledobták a londoni múzeum tíz emelet magasan lévő kilátóteraszáról, ahonnan egy tetőre esett, öt emeletnyit zuhant összesen. A londoni rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat állapota válságos, de stabil, túl van az életveszélyen.

A francia kisfiú a szüleivel vakációzott Londonban, amikor az ismeretlen lehajította a tetőről. A DailyMail úgy tudja, hogy a fiatal elkövető mentális problémái miatt kezelés alatt áll, és csak két kísérővel hagyhatná el az otthont, ahol él. Egy korábbi gondozója a brit The Sunnak elmondta: a fiú skizofréniában szenved, „félelmetesen okos”, és az egyik legnehezebb, illetve legnagyobb kihívást jelentő beteg, akivel valaha találkozott.

A londoni Tate Modern 2000-ben nyílt meg a Temze partján, egy régi erőmű épületében, a kilátóteraszt pedig 2016-ban adták át egy bővítés keretében. A múzeumot tavaly 5,9 millióan keresték fel.

A tinédzsernek csütörtökön a londoni központi büntetőbíróságon is meg kell jelennie.

Rovatok