Index Vakbarát Hírportál

Egy üdülőhelytől nem messze csapódott a tengerbe egy spanyol harci repülőgép

2019. augusztus 26., hétfő 13:34

A tengerbe zuhant hétfőn Délkelet-Spanyolország partjainak közelében a spanyol hadsereg egy harci repülőgépe, a pilótának sikerült a becsapódás előtt katapultálnia a járműből – jelentette be a védelmi minisztériumra hivatkozva az MTI. Mentőhajók indultak a pilóta keresésére. Frissítés 14:35-kor: A pilóta nem élte túl a balesetet.

A C-101 típusú sugárhajtású gépet gyakorlatozás közben érte a baleset. Videófelvételeken látszik, ahogy orral előre a tengerbe zuhan, nem messze Manga del Mar Menor üdülőhely strandjától.

Un avión C-101 del Ejército del Aire que realizaba un vuelo de instrucción se ha precipitado a las aguas del Mar Menor frente a la localidad La Manga (Murcia). En estos momentos efectivos del 112 buscan al piloto que según testigos logró saltar en paracaídas. pic.twitter.com/9umYTWCXwC

— EL MUNDO (@elmundoes) August 26, 2019

A közelben lévő strandokat lezárták, mert a gép roncsaiból oda is hullottak darabok. A légierő tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a szerencsétlenséget.

Spanyolországban súlyos légi baleset történt vasárnap, amikor összeütközött egy helikopter és a kisrepülőgép Mallorcán, az incai kórház közelében. Hét ember meghalt, köztük két gyerek.

Rovatok