Index Vakbarát Hírportál

Kilenc agyonlőtt férfi holttestét találták meg Mexikóban

2019. október 25., péntek 08:40

Újabb olyan holttestekre bukkantak a hatóságok Mexikóban, amelyek bandaháborúkhoz köthetőek - írja az MTI.

A kilenc agyonlőtt férfi holttestére ezúttal az ország déli részén, Guerrero tagállamban találtak rá egy Zitlala nevű faluban. A rendőrség AK-47-es és AR-15-ös típusú karabélyokba való töltények hüvelyeit találta a közelben és minden körülmény arra utal, hogy a férfiak bandaháborúban vesztették életüket. 

Múlt héten Mexikó északi részén, Culiacánban, törtek ki komoly összecsapások. A Sinaloa nevű bűnkartell fegyveresei változtatták rövid időn belül csatatérré a 750 ezer lakosú várost. Ott a rendőröknek is visszavonulót kellett fújniuk, miután állig felfegyverzett emberek vették őket körbe egy házban, ahol a Köpcös egyik fiát akarták őrizetbe venni.

A hónap elején Tepochica városában 15 ember vesztette életét tűzharcban, Michoacán tagállamban pedig 13 rendőrt mészároltak le egy bűnbanda fegyveresei.

Szeptemberben összesen 29 feldarabolt holttest darabjait találták meg száz műanyagzsákba csomagolva, egy illegális tömegsírban az ország nyugati részén található, kifejezetten erőszakos államnak számító Jaliscóban. 

Rovatok