Index Vakbarát Hírportál

Angliai halálkamion: újabb férfit tartóztattak le, akinek köze lehet a tragédiához

2019. október 26., szombat 17:28

Szombaton a dublini kikötőben egy húszas évei elején járó férfit tartóztattak le a hatóságok, az essexi rendőrség szerint ugyanis neki is köze lehet annak a 39 embernek a halálához, akiknek holttestére egy Belgiumból érkező kamion rakterében találtak rá - írja a Sky News. 

A hatóságok először a kamion sofőrjét vették őrizetbe, majd pénteken három újabb gyanúsítottat tartóztattak le, egy 38 éves férfit és egy 38 éves nőt az Anglia észak-nyugati részén található Warringtonból, illetve egy 48 éves férfit Észak-Írországból. 

Az essexi rendőrséget szerdán hajnalban értesítették arról, hogy egy elhagyott kamionban 39 holttestet találtak. A hatóságok szerint lehet, hogy a harmincegy férfi és a nyolc nő már akkor halott voltak, amikor a jármű elhagyta Belgiumot, hiszen Zeebrugge-ből indulva már 10 órája lehettek –25 fokban, mire elérték a brit partokat.

Az első hírek szerint az áldozatok kínaiak voltak, de a legújabb információk szerint lehet, hogy a hűtőkonténerben menekülők többsége vietnami volt. A hatóságok arra kérik a Nagy-Britanniában élő vietnami közösséget, illetve az anyagországban élőket, hogy segítsenek az áldozatok azonosításában. Martin Pasmore detektívfelügyelő szerint nem lehet kizárni, hogy más országok állampolgárai is vannak, de eddig főként vietnami származású emberek vették fel velük a kapcsolatot.

Rovatok