Index Vakbarát Hírportál

Elérte Los Angelest a kaliforniai erdőtűz

2019. október 28., hétfő 21:32 | aznap frissítve

Hétfőn elérte Los Angelest is az erős szél miatt rendkívül gyorsan terjedő erődtűz, ezért újabb ezreket kellett kitelepíteni.

A tűz megközelítette a város nyugati részét, és már a 405-ös autópálya mellett ég. 

Az erős szelek tovább erősödtek vasárnap, és újabb 200 ezer embert kellett kilakoltatni California államban, a mindent felperzselő erdőtűz miatt, több hírességnek, például az állam korábbi kormányzójának, Arnold Schwarzeneggernek, valamint az NBA-sztár LeBron Jamesnek is el kellett hagynia az otthonát. Gavin Newsom kormányzó az egész államra kiterjedő rendkívüli helyzetet hirdetett ki, az általa eddigi legmakacsabbnak nevezett erdőtűz miatt, aminek az eloltásán több mint 3000 ember dolgozik. 

A tűz további terjedése miatt már több mint 2 millióan vannak áramellátás nélkül. A tűzoltóság tájékoztatása szerint legalább nyolc otthon pusztult el a tűzben, és további öt épületben keletkezett kár. 

Sonoma megye bortermelő vidékeitől a Bodega Bay partjáig hatalmas területet érint a mostani tűz, amiben Windsor, Healdsburg, Sebastopol, Dry Creek Valley és Santa Rosa részei is beletartoznak.

(ABC News)

Rovatok