Index Vakbarát Hírportál

II. Erzsébet sürgős válságmegbeszélésre hívja Harryt, Vilmost és Károlyt

2020. január 12., vasárnap 18:24 | aznap frissítve

Azonnali válságmegbeszélésre hívta össze a királyi családot II. Erzsébet királynő, mert nem szeretné, hogy rendes ügymenet szerint, csak hetek múlva beszéljék át Harry herceg és felesége, Meghan Markle távozását a királyi családból, hanem már hétfőre magához hívatta Károly herceget, Vilmos herceget és Harry herceget a sandringhami birtokra, ahol a család – kivéve Harryéket – az ünnepeket töltötte – írja az International Business Times.

A megbeszélésen a hercegi pár távozásával járó következő lépéseket tárgyalják már meg, köztük a biztonsági kiadások fedezését, és más pénzügyi kérdéseket. De mivel Meghan hercegné már Kanadában van, ő csak telefonon tud részt venni a találkozón, már amennyiben az időzítés megfelelő lesz ehhez.

Ez lesz az első alkalom egy november eleji ünnepség óta, hogy összegyűlik a királyi család.

Egyes források szerint Károly herceg „fortyogott a dühtől” a bejelentés miatt, mivel állítólag mindössze tíz perccel azelőtt értesítették róla, hogy Harry és Meghan nyilvánosságra hozták volna a döntésüket az Instagramon. Vilmos herceget pedig „hihetetlenül bántja” a dolog. Hogy pontosan mivel járt a döntés, és milyen kérdéseket vetett fel, azzal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

Harry és Meghan azóta már találkozott Kanada londoni nagykövetével, és megköszönték az országa „meleg támogatását”, amellyel a döntésüket fogadták.

Rovatok