Index Vakbarát Hírportál

A Szövetség Ausztriáért színeiben tér vissza Strache

2020. január 13., hétfő 13:06

Miközben az osztrák sajtó egymás után szállítja a volt osztrák alkancellárról a szaftosabbnál szaftosabb sztorikat, Heinz-Christian Strache nem gondolkodik a teljes visszavonuláson, sőt. Hétfőn a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az őszi bécsi helyhatósági választásokon tér vissza korábbi pártjából, az FPÖ-ből kilépett képviselők által alapított Szövetség Ausztria (DAÖ) színeiben.

A volt alkancellár szerint szükség van egy "következetes és erős HC Strache-listára Bécsben", nemzeti érzelmű és szociális politikát hirdet majd. A DAÖ-vel együtt több mint 15 százalékot szeretnének elérni az őszi választásokon.

Strache a tervek szerint a DAÖ idei első, január 23-ra tervezett ülésén vendégszónokként tart majd beszédet. A párt frakcióvezetője, Karl Baron már korábban leszögezte: azt szeretnék, ha Strache a párt listavezetője lenne a bécsi választásokon.

Strachéról a legutóbb az derült ki, hogy megszállottja volt a Clash of Clans nevű online játéknak, olyannyira, hogy korábbi pártja vezetőjeként havonta 2-3000 eurót költött rá. Az FPÖ kizárt a politikust a pártból és a párt vagyonának megdézsmálásával vádolják. A gyanú szerint a volt pártelnök meghamisította számláit, így tudta privát költségeit a párt „politikai célú költéseiként” elszámolni.

Rovatok