Index Vakbarát Hírportál

Elítélte a gyergyóditrói migránsellenes hangulatkeltést a nyugalmazott gyulafehérvári érsek

2020. január 31., péntek 17:00 | aznap frissítve

Elítélte a gyulafehérvári római katolikus érsekség a gyergyóditrói migránsellenes hangulatkeltést, amelynek egyik hangadója a község segédlelkésze volt – a Marosvásárhelyi Rádió beszámolója szerint.

„Bíró Károly gyergyóditrói segédlelkész egy olyan konfliktus középpontjába keveredett, ami meghaladja kompetenciáit, és ami nem egyezik az egyház álláspontjával” – olvasható az állásfoglalásban, amelyet Jakubinyi György nyugalmazott érsek írt alá.

Jakubinyi szerint

az Úr Jézus főparancsa a szeretet, a keresztényt ezen felül az ellenségszeretet is jellemzi; mennyivel inkább kell a keresztényeknek keresztény testvéreiket befogadni, sőt más vallású embertestvéreinket is!

Az állásfoglalásban a nyugalmazott érsek arra inti nemcsak a gyergyóditrói, hanem minden más hasonló helyzetben levő közösséget, hogy „az indulatok helyett az emberiesség, a józan ész, és mindenekelőtt a keresztény szeretet és türelem elveit tartsák szem előtt, a békére törekedjenek”.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Hargita megyei Gyergyóditróban két Srí Lanka-i pékmester érkezése miatt lázadt fel a fél település. A kevesebb mint 5 ezer fős településen külön Facebook-csoportot hoztak létre „Migránsmentes Ditrót akarunk” néven, aminek 2500 tagja lett, a tiltakozás élére pedig a helyi katolikus segédlelkész, Bíró Károly állt.

Rovatok