Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy amerikai beteg egy vuhani kórházban

2020. február 8., szombat 09:11

Feltehetőleg az új koronavírus által okozott betegség miatt meghalt egy amerikai és egy japán beteg egy vuhani kórházban, jelentette be a pekingi amerikai nagykövetség, valamint a japán külügyminisztérium.

A hivatalos bejelentés szerint a hatvanéves amerikai férfi volt az első külföldi a kínai városban, aki meghalt a fertőzéstől, és a koronavírusnak ő az első amerikai halálos áldozata. Már szerdán meghalt, de az amerikai nagykövetség kegyeleti okból csak szombaton közölte a hírt.

A hatvanas éveiben járó japán férfit pedig január 22-én súlyos tüdőgyulladással vitték kórházba. Valószínűleg ő a járvány első japán halálos áldozata.

Közben a Japánban, Jokohama partjainál karanténba zárt óceánjárón újabb három embernél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, így 64-re nőtt a fertőzöttek száma a hajón. Két amerikai és egy kínai állampolgárról van szó, akiket most a hajóról egy tokiói kórházba vittek, jelezte a japán egészségügyi minisztérium. A fertőzöttek száma Japánban már 89.

A Diamond Princess üdülőhajót, amelynek fedélzetén 3700-an vannak, azért helyezték karanténba, mert egyik utasánál kimutatták a tüdőgyulladást okozó új koronavírust. Az 56 országból származó utasok és a személyzet tagjai még tíz napig nem hagyhatják el a hajót.

Dél-Koreában csaknem kétszeresére, 620-ra nőtt a koronavírus gyanúja miatt karanténban tartott és folyamatosan vizsgált betegek száma, miközben a megerősített fertőzéses esetek száma továbbra is 24. Január 3. óta 1701 embert vizsgáltak meg az országban koronavírus gyanújával, és 1057-nél a vizsgálat eredménye negatív lett.

Az Egyesült Arab Emírségekben két újabb fertőzést fedeztek fel, így hétre nőtt az esetek száma. Thaiföld hét új fertőzéses esetről számolt be, így a fertőzöttek száma ott 32-re nőtt szombatra.

Kínában pénteken újabb 86 ember halálát okozta az új koronavírus okozta tüdőgyulladás, ezzel 722-re emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma.

Rovatok