Index Vakbarát Hírportál

Válik II. Erzsébet legidősebb unokája, Peter Phillips

2020. február 11., kedd 12:21

Előbb II. Erzsébet fia, András yorki herceg keveredett szexbotrányba, majd a királynő unokája, Harry herceg és felesége, Meghan Markle jelentették be, hogy szeretnének kicsit függetlenedni az udvartól és több időt töltenének Kanadában – most pedig II. Erzsébet legidősebb unokája, Anna brit királyi hercegnő és Mark Phillips százados fia, a 42 éves Peter Phillips jelentette be, hogy feleségével a válás mellett döntöttek, írja a Sky News.

Phillips a 15. a trónöröklési rendben, nemesi címe nincsen, mivel a feltételezések szerint apja nem fogadta azt el annak idején. A bankárként dolgozó Phillipsre nemrég egy kínai tejreklámban figyelt fel a Daily Mail. Peter Phillips még 2003-ban, a Forma-1-es versenycsapatnál dolgozva ismerkedett meg a szintén ott dolgozó Autumn Kellyvel, akit 2008-ban, Windsorban feleségül is vett. Két lányuk született, Savannah most kilenc-, Isla hétéves. 

Szóvivőjük szerint hosszú hónapok egyeztetése után sikerült békés megoldásra jutniuk, a királyi udvarral és a királynővel már a múlt évben közölték elhatározásukat.

Természetesen mindkét családot elszomorította a döntés, de teljes mértékben támogatják Petert és Autumnt abban, hogy a jövőben is együttműködve neveljék gyermekeiket.

  A jövőben mindketten Gloucestershire-ben maradnak, hogy felneveljék a lányaikat.  

Rovatok