Index Vakbarát Hírportál

Oroszországban felfüggesztik a kínai állampolgárok beutazását

2020. február 18., kedd 20:31 | négy éve frissítve

A védekezésért felelős orosz miniszterelnök-helyettes, Tatyjana Golikova hivatala kedden bejelentette, hogy Oroszország csütörtöktől ideiglenesen felfüggeszti a kínai állampolgárok beutazását – írja az MTI.

A fertőzés terjedésének megállításáért felelős operatív törzs ülése nyomán kiadott nyilatkozat szerint február 20-án éjféltől ideiglenesen felfüggesztik az orosz határon azoknak a kínai állampolgároknak az átengedését, akik munkaügyben, magáncélból, tanulni vagy turistaként érkeznek az országba. A Mihail Misusztyin miniszterelnök által aláírt, vonatkozó rendelet értelmében a kínai állampolgárok esetében

ideiglenesen leállítják a beutazási engedélyek kiadását és a megadásukhoz szükséges iratok átvételét is.

Oroszországban jelenleg nem tartanak számon a COVID-19 koronavírus által megfertőzött személyt, a két korábban megbetegedett kínai állampolgár már gyógyultan távozott a kórházból. Nem találtak fertőzöttet aközött a 144 ember között sem, akiket február 5-én két katonai géppel evakuáltak Tyumeny térségébe a járvány gócpontjából, Vuhanból.

A jokohamai karanténban horgonyzó Diamond Princess üdülőhajón viszont kedden egy második orosz állampolgárnál is koronavírus-fertőzést állapítottak meg az orvosok. A hajón három magyar is volt, de mostanra már mindannyian hazatértek, és jelenleg karanténban vannak.

Rovatok