Index Vakbarát Hírportál

24 ember karanténban van a moszkvai koronavírus miatt

2020. március 3., kedd 09:49

24 ember került kórházi karanténba Moszkvában, miután egy Olaszországból visszatérő utasnál felfedezték a fertőzést. A férfi több családtagja, közeli ismerőse mellett az Olaszországból érkezett repülőgép 13 utasa is kórházi karanténban van, míg a további 83 utas otthoni megfigyelés alatt áll - közölte honlapján a 12 milliós város polgármestere, Szergej Szobjanyin.

Oroszországban már tartottak megfigyelés alatt fertőzés gyanús embereket, sőt, egy új szabályozás révén 88 külföldit ki is toloncoltak az országból, mert megsértették a karantén biztonsági előírásait.

Az első moszkvai fertőzöttnél a betegség egyelőre enyhe tünetekkel jár. A többi megfigyelt személynél jelenleg sem tünetek nem láthatók, sem a vírus nem kimutatható. 

Moszkvába karanténon át

A főváros repülőterein régiókra tekintet nélkül, minden Kínából, Dél-Koreából, Iránból érkezőt izolálnak két hétre. Az Olaszországból érkezőknek otthoni karantént javasolnak.

Emellett minden külföldről érkező járat utasainál mérik a testhőmérsékletet. Láz esetén mintát vesznek, és az eredményektől függően kórházba szállítják vagy otthoni karantént írnak elő.

Moszkvában 12 ezer tesztet hajtottak végre, 5500 ember áll megfigyelés alatt, legalábbis a koronavírussal kapcsolatban.

Rovatok