Index Vakbarát Hírportál

Nem állítja le budapesti járatait az El-Al

2020. március 6., péntek 18:44 | aznap frissítve

Téves információ jelent meg az izraeli sajtóban arról, hogy az El-Al felfüggesztené budapesti járatait.

Az ynet.co.il és több más izraeli hírportál hírével ellentétben nincs tervben a budapesti járatok felfüggesztése, sem vasárnaptól, sem más időponttól kezdve – közölte az izraeli légitársaság magyarországi képviseletének vezetője. 

Váradi János közölte: a járatok továbbra is menetrendszerűen közlekednek Izrael és Budapest között. Legfeljebb ritkítás merülhet fel a járvány körüli pánik miatt, amennyiben jelentősen csökkenne az eladott jegyek száma. 

Kétségtelen, hogy március 8-án a kettő közül az egyik Budapest–Tel-Aviv-járatot törölték, ez azonban már korábban eldőlt, az utasok másik járatokkal eljutnak a célállomásra.

Az El-Al havi 45 Budapest–Tel-Aviv-járatából a törlés csupán három járatot érint, de a járatok teljes leállásáról egyáltalán nincsen szó. (Olaszországi viszonylatban erre is volt példa a koronavírus miatt.)

Március 8-i járattörlés érvényes Münchenre, Bécsre, Brüsszelre, Bukarestre, Amszterdamra is, de itt sincs szó általában a járatok leállításáról.

Több más légitársaság, közöttük a Wizzair emiatt valóban ritkította járatait, a Lufthansa pedig március 28-ig fel is függesztette mindet, ami összesen 7 ezer járatot érint.

Izraelben 19 fertőzöttet tartanak nyilván, 11 ezer ember otthoni karanténban van megfigyelés alatt. Harmaduk iskolás és tanár.

A jövő hétre Izraelben tanítási szünet elrendelését tervezik, a vírus esetleges terjedésének megakadályozása érdekében. 

Rovatok