Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusfertőzéssel diagnosztizálták az olasz Demokrata Párt vezetőjét

2020. március 7., szombat 13:41 | aznap frissítve

Facebookon jelentette be az olasz Demokrata Párt (PD) vezetője, Nicola Zingaretti, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, így a következő napokban otthonról folytatja majd a munkát.

Zingaretti elmondta, jól érzi magát, és továbbra is mindent meg fog tenni, amire szüksége van az országnak. A politikus elmondta, ő és a családja is szigorúan betartják az egészségügyi előírásokat, a hatóságok pedig mindenkit felkeresnek, akikkel az elmúlt időszakban kapcsolatba lépett. Zingaretti mindenkit óva intett a pánikolástól, és elmondta, jó példát fog mutatni az embereknek azzal, hogy a lehető legjobban betartja az ilyenkor életbe lépő szabályokat.

A PD jelenleg a populista Öt Csillag Mozgalommal közösen egy balos koalícióban irányítja az országot, és ugyan január végén Matteo Salvininek és a szélsőjobbos Ligának éjt nappallá tevő kampányolással sem sikerült bevenni az olasz baloldal egyik fő bástyájának tartott Emilia-Romagna régiót, a koalíció, a koalíció ettől még roskadozik. A gazdaság gyenge, a jobboldali ellenzék erős, Salvini pedig nem adta fel tervét, hogy előrehozott választások kierőszakolásával jusson hatalomra.

Rovatok