Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: Berlusconi elmenekült Olaszországból

2020. március 10., kedd 09:47

Még napokkal azelőtt, hogy a kínai koronavírus rohamos terjedése miatt kiterjesztették Olaszország egészére a korábban csak északolasz tartományokat érintő, a tervek szerint április elejéig tartó lezárást, elmenekült az országból Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, írta az Il Messagiero, illetve a Libero. A 83 éves politikus már pénteken elhagyta Milánó melletti otthonát, sőt, egész Olaszországot, és lánya franciaországi kastélyába költözött, Nizza mellé.

Berlusconi távozását akkor vették észre, amikor nem jelent meg a jobboldal közös sajtótájékoztatóján, így a Forza Italiát nem ő, hanem Antonio Tajani volt európai parlamenti elnök képviselte. Végül mind a római Il Messagiero, mind a Berlusconihoz közel álló Libero megerősítette: a volt kormányfő Valbonne-ban tartózkodik, ahol lánya, Marina Berlusconi kastélya található. Itt lesz addig, amíg el nem ül a járvány. Vele van 30 éves új barátnője, Marta Fascina is.

A volt miniszterelnök állítólag annyira tart a fertőzéstől, hogy elrendelte: a Forza Italia valamennyi munkatársát, akivel az utóbbi hetekben kapcsolatba kerülhetett, vizsgálják azonnal ki. Olaszországban több politikusról is tudni, hogy elkapta a vírust, mások pedig önkéntes karanténba költöztek. 

Rovatok