Index Vakbarát Hírportál

Ausztria után Szlovénia is lezárja az olasz határt

2020. március 10., kedd 20:47

Az osztrákokhoz hasonlóan Szlovénia is lezárja az Olaszországgal közös határát, az áruforgalmat azonban továbbra sem korlátozzák, közölte Marjen Sarec ügyvezető kormányfő Ljubljanában – írja az MTI.

„Tudjuk, hogy Olaszország karantént rendelt el, de az emberek ezt figyelmen kívül hagyják, ezért itt az idő, hogy cselekedjünk” – mondta, majd hozzátette: ha meg akarjuk állítani a vírus terjedését, ez szükséges intézkedésnek tűnik. A miniszterelnök szerint a teherforgalom korlátozása komoly gazdasági károkat okozna, ezért csak a személyforgalmat korlátozzák. 

A kormányfő emellett felszólította a szlovén állampolgárokat, hogy a vírus megfékezése érdekében menjenek haza Olaszországból, tehát a hazatérő szlovének előtt továbbra is nyitva áll majd a határ. Későbbi Twitter-bejegyzésében pontosításként azt írta, hogy a határzár a szükséges technikai és adminisztratív feltételek teljesülése után lép életbe.

Kedden Ausztria is megtiltotta a beutazást Olaszországból, a rendelet értelmében az osztrák állampolgárok mellett csak azok léphetik át az országhatárt, akik orvosi igazolással rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy nem fertőzöttek.

Szlovéniában jelenleg 34 fertőzöttről tudnak, és eddig 1643 koronavírustesztnek lett negatív eredménye.

(forrás: MTI) 

Rovatok