Index Vakbarát Hírportál

Spanyolország is lezárja szárazföldi határait

2020. március 16., hétfő 18:37

A spanyol belügyminiszter, Fernando Grande-Marlaska hétfőn bejelentette, hogy Spanyolország a koronavírus járvány miatt hétfő éjféltől lezárja a szárazföldi határait. Marlaska szerint a döntésről egyeztettek a szomszédos Portugáliával és Franciaországgal.

A korlátozástól azt remélik, hogy lassítani fogja a fertőzés terjedését. Az intézkedés egyelőre 15 napra, a kihirdetett vészhelyzet idejére szól. A határzár nem vonatkozik a spanyol állampolgárokra és a Spanyolországban élő, ott tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiekre, azokra, akik hazafelé tartanak, illetve azokra sem, akik a határ túloldaláról napi szinten belépve járnak Spanyolországba dolgozni. Továbbra is beléphetnek az országba a munkájukat végző diplomaták, és egyéb, különleges helyzetekben is lehet felmentést kapni a korlátozás alól.

A belügyminiszter szerint az intézkedés az áruszállítást nem érinti.

Ahogy megírtuk, a hétfő délutáni állás szerint éppen Spanyolországban és Olaszországban van a legnagyobb számú új koronavírus megbetegedésIránon kívül, mindhárom államban bőven napi ezer fölött van az új esetek száma.

Rovatok