Index Vakbarát Hírportál

Újabb rekord Olaszországban, 475 halott egy nap alatt

2020. március 18., szerda 18:21

Már negyedik napja több ezerrel nő a fertőzöttek száma Olaszországban, a keddi 3526 új beteghez és 345 halotthoz képest szerdán 4207 új fertőzöttről és 475 új halottról számoltak be a hatóságok. Ez egyben azt is jelenti, hogy már 2978-an haltak meg az országban a vírus miatt, illetve 35 713 összes esetről tudni. 

A 4207 új eset egy nap alatt az eddigi rekord a járvány ideje alatt. Olaszországban hétfőn némileg csökkent  a megbetegedések üteme, de még így is 3233 új fertőzöttet és 349 halálos esetet jelentettek a klinikák ekkor, a mostani szám pedig még ehhez képest is közel ezerrel nagyobb növekedést jelent.  A betegek magas száma miatt egy északolasz városban, Bergamo kórházában például már annyira  nincs hely, hogy a folyosóra rakják a fekvőbetegeket is. Az olasz halálos áldozatok kitartóan jórészt innen, az ország északi régiójából kerülnek ki. 

Az ország folyamatosan próbál védekezni a járvány ellen, miután  karantén alá  helyezték Olaszországot, múlt héten bezárt  minden hely is , ami nem gyógyszertár vagy élelmiszerbolt. A Genovai Egyetem járványszakértői szerint ennek ellenére az olasz fertőzöttek számának tetőzése március 23-25-re várható, ez azonban nagyban függ szerintük az olaszok magatartásától is, így biztosat nem tudni.  

Érdekli, hogy áll a járvány aktuálisan a világban? Itt megnézheti részletesebben.

Borítókép: MTI/EPA/ANSA/Andrea Fasani

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok