Index Vakbarát Hírportál

A hadsereg szállítja el a holttesteket Bergamóból

2020. március 19., csütörtök 12:20

A koronavírustól leginkább sújtott városok egyike, az észak-olaszországi Bergamo nem tud megbirkózni a holttestek nagy számával, írja a Sky News. Bár a város krematóriuma 24 órában üzemel, így is csak 25 holttestet tudnak elhamvasztani. Ezért a város a hadsereg segítségével más városokba szállíttatja a holttesteket, hogy ott hamvasszák el őket.

Bergamóban eddig hivatalosan 93-an haltak meg a koronavírus-járványban, de a város polgármestere, Giorgio Gori azt mondja, hogy a járványhoz köthető halálesetek száma ennél nagyobb. Ugyanis nem minden, koronavírusos tüneteket mutató, majd a kórházban elhunyt áldozatot tudtak tesztelni a halála előtt. 

A holttesteket Modenába, Acqui Termébe, Domodossolába, Parmába, Piacenzába és  más városok krematóriumaiba szállítják, majd a hamvasztást követően az urnákat visszaviszik  Bergamóba, hogy a hozzátartozók eltemethessék őket. A Reuters újságírói arról számoltak be, hogy a városban két temetést tartanak óránként. Mivel túl sok temetést kell tartani, és erre nincs elég kapacitás, vannak urnák, amelyeket a temető helyett a temetőben lévő templom kápolnájában helyeznek el. 

A temetéseken a hozzátartozók korlátozott számban vehetnek részt, ügyelve arra, hogy megtartsák a vírus terjedésének lassítására szolgáló távolságot egymástól. A helyi újságban a gyászjelentések a megszokott két oldal helyett tíz oldalt töltenek ki. 

Olaszországban eddig összesen  2978-an  haltak meg a vírus miatt, és 35 713 fertőzöttet regisztráltak.  Az olaszországi áldozatok átlagéletkora 79,5 év, mindössze 17 áldozat 50 év alatti. Az áldozatok többségének volt valamilyen alapbetegsége, például  magas vérnyomás, cukorbetegség vagy ischémiás szívbetegség.  

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok