Index Vakbarát Hírportál

Egy család négy tagja is belehalt a koronavírus-fertőzésbe New Jerseyben

2020. március 20., péntek 22:08 | aznap frissítve

A BBC cikk szerint egy New Jerseyben élő család négy tagja is belehalt a koronavírus-fertőzésbe. Az egyik áldozat, a 73 éves Grace Fusco egy nagyobb családi összejövetel után lett rosszul, szerdán hunyt el. A másik három áldozat Grace Fusco három gyereke. Az elhunytnak összesen 11 felnőtt gyereke volt, közülük 6 lett beteg. 

Egyik lánya, Carmine Fusco néhány órával anyja halála után hunyt el. Az 55 éves Rita Fusco-Jackson pénteken halt meg, az orvosok szerint nem volt rejtett komoly egészségügyi problémája. Vincent Fusco ugyanabban a kórházban halt meg csütörtökön, ahol az anyja. A család 20  másik tagja otthoni karanténba került. Egyikük elmondása szerint egy hetet várnak a tesztek eredményére. 

Az Egyesült Államokban eddig 14 400 fertőzöttet diagnosztizáltak, 218 halálos áldozata van a járványnak. Az országban már mind az ötven államban megjelent a fertőzés, és egyre ütemesebben terjed. A helyzet pedig valószínűleg nem is javul egy ideig, hiszen azt látni, hogy Floridában a gyülekezési tiltás ellenére továbbra is tömöttek a tengerpartok.

Az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) által frissen nyilvánosságra hozott adatok szerint a koronavírus miatt kórházba kerülő betegek 40 százaléka, tehát jelentős része a 20 és 54 év közötti korosztályból kerül ki. Rájuk nézve ugyan többnyire nem halálos a vírus, ám mégis ágyakat és ellátókapacitást foglalnak a jóval veszélyeztetettebb idősebb korosztály elől.

Rovatok